Ako Vytvoriť Obsah V Programe Word

Ako Vytvoriť Obsah V Programe Word
Ako Vytvoriť Obsah V Programe Word

Video: Ako Vytvoriť Obsah V Programe Word

Video: Ako Vytvoriť Obsah V Programe Word
Video: Word - Ako rýchlo vytvoriť obsah dokumentu vo Worde 2024, Smieť
Anonim

Pri príprave štruktúrovaných dokumentov sa nezaobídete bez obsahu. S jeho pomocou sa vytvorí navigácia v dokumente a rozloženie nadobudne hotový vzhľad. Inými slovami, pre viacstranové dokumenty je obsah dobrým pravidlom pre formu a pre vedecké práce je to povinný prvok.

Vytvorte obsah v dokumente Microsoft Word
Vytvorte obsah v dokumente Microsoft Word

Ak chcete vytvoriť obsah v dokumente Microsoft Word, musíte vytvoriť štruktúru textu. Preto je rozdelená do kapitol. Štruktúru je možné členiť ešte menšiu - v každej kapitole je možné nastaviť odseky a textové prvky nižšej úrovne.

Obsah Wordu je založený na podpoložkách. Aby ste to dosiahli, musí byť každý prvok textu najskôr nadpisovaný a potom pomocou štýlov nastaviť štýl pre každú podpoložku. Táto funkcia je k dispozícii na karte „Domov“- „Štýly“.

Po štruktúrovaní celého textu a zvýraznení nadpisov musíte umiestniť kurzor do fragmentu dokumentu, kde bude nastavený obsah. Spravidla ide o prvú stránku po titulnej stránke. Ďalej na karte „Odkazy“vyberte „obsah“. V otvorenej ponuke sa určuje typ obsahu:

  1. Automaticky zbieraný obsah - automaticky sa doplní pri výbere nového titulu. Vhodné pre texty, ktoré ešte neboli dokončené, ako aj pre dokumenty, na ktorých pracuje skupina autorov;
  2. Manuálny obsah - nedoplní sa, keď sa objaví nový titul. Vhodné pre vyplnené texty.

Každý typ obsahu odráža hierarchiu nadpisov podľa kapitol a odsekov. Štruktúra obsahu teda môže mať niekoľko úrovní v závislosti od štruktúry samotného dokumentu.

Odporúča: