Ako Vystaviť Správu O Produkte

Obsah:

Ako Vystaviť Správu O Produkte
Ako Vystaviť Správu O Produkte

Video: Ako Vystaviť Správu O Produkte

Video: Ako Vystaviť Správu O Produkte
Video: Влад А4 накинулся на брата 2024, Smieť
Anonim

Komoditná odpoveď je dokument, pomocou ktorého je možné sledovať pohyb tovaru medzi spoločnosťami alebo predajcami. Zároveň musí mať podnik oprávnenú osobu, ktorá nesie určitú finančnú zodpovednosť za odoslané a prijaté množstvo výrobkov.

Ako vystaviť správu o produkte
Ako vystaviť správu o produkte

Inštrukcie

Krok 1

Do pravého horného rohu hlavičky správy o predaji zadajte: „Jednotný formulár č. TORG-29“. Nižšie napíšte základ pre vytvorenie dokumentu: „Schválené uznesením Štátneho štatistického výboru v Rusku“a potom uveďte, od ktorého dátumu tento základ nadobudol platnosť.

Krok 2

Z červeného riadku v dokumente zadajte celé meno spoločnosti. Označte konštrukčnú jednotku. Napravo od predtým uvedených informácií vyplňte malú tabuľku. Zadajte do nej potrebné kódy: formulár pre OKUD, pre OKPO, druh činnosti pre OKDP a uveďte druh operácie.

Krok 3

Do stredu hárku zadajte: „Správa o produkte“. Vedľa si zapíšte sériové číslo dokumentu. Ďalej v rovnakom riadku označte dátum prehľadu a označte dátumy, od ktorých sa začína a končí účtovné obdobie.

Krok 4

Nižšie napíšte: „Finančne zodpovedná osoba“a vedľa zadajte celé meno a funkciu tejto osoby. Na rovnakom riadku na pravej strane uveďte osobné číslo.

Krok 5

Vytvorte stôl. V prvom stĺpci v hlavičke napíšte: „Názov produktu“. Druhý stĺpec rozdeľte na dve rovnaké časti a do prvého riadku zadajte jeho názov: „Dokument“. Ďalej do prvého stĺpca tohto stĺpca napíšte „dátum“a do druhého „číslo“. Pomenujte tretí hlavný stĺpec „Suma“. Ďalej označte, v ktorých jednotkách bude uvedená suma (napríklad v rubľoch).

Krok 6

Napíš názov posledného stĺpca: „Účtovné poznámky“. Potom zadajte všetky potrebné informácie do výslednej tabuľky. Zaznamenajte si zostatok na začiatku a potom na konci vykazovaného obdobia a uveďte sumu dokladu. Posledné dva riadky tabuľky venujte konečným výpočtom pre príjmy a stavy zásob.

Krok 7

Správa sa predloží na overenie účtovnému oddeleniu. Pri prijímaní správy musí hlavný účtovník v prítomnosti osoby, ktorá pripravila tento dokument, skontrolovať, či sú k nej skutočne pripojené všetky uvedené dokumenty v správe, či dátumy týchto dokumentov zodpovedajú vykazovanému obdobiu a či samotná správa o komodite bola vypracovaná správne. Potom účtovník podpíše obe kópie predloženej správy pri jej prijatí a uvedie dátum.

Odporúča: