Ako Písať Vysvetľujúcu Poznámku V Práci

Obsah:

Ako Písať Vysvetľujúcu Poznámku V Práci
Ako Písať Vysvetľujúcu Poznámku V Práci

Video: Ako Písať Vysvetľujúcu Poznámku V Práci

Video: Ako Písať Vysvetľujúcu Poznámku V Práci
Video: WEBINÁR: Ako na seminárnu, bakalársku, diplomovú prácu (Mgr. Marek Mikušiak, PhD.) 2024, Marec
Anonim

Ľudia majú tendenciu robiť chyby. Ak chcete zmierniť trest v práci alebo sa mu vyhnúť úplne, musíte vedieť správne uviesť argumenty vysvetľujúce. Oficiálna kariéra často závisí od správne vypracovaného dokumentu „poukazu“.

Ako písať vysvetľujúcu poznámku v práci
Ako písať vysvetľujúcu poznámku v práci

Inštrukcie

Krok 1

Vysvetlenie je písomné potvrdenie zamestnanca o jeho vine. Preto si skôr, ako ju napíšete, pozorne preštudujte svoje práva a povinnosti. Toto sa však malo urobiť okamžite pri začatí práce v tejto polohe. Ak vo svojich činoch nevidíte nič odsúdeniahodné, môžete tento dokument odmietnuť napísať. Podľa časti 1 článku 193 Zákonníka práce Ruskej federácie príslušné orgány nemajú právo považovať vaše odmietnutie vysvetlenia za disciplinárne porušenie. Nezabúdajte však, že ak odmietnete, riskujete, že sa vám zruší vzťah s vedením.

Krok 2

V prípade, že neexistuje spôsob, ako odmietnuť zostavenie vysvetľujúcej poznámky, nezačnite ju hneď písať. Doprajte si čas, poraďte sa s právnikmi a kolegami z práce. Počas tejto doby vaše emócie opadnú a budete schopní celkom reálne uviesť svoj uhol pohľadu na incident. Veľa závisí od vašich písomných priznaní, vrátane pravdepodobnosti pokuty, zníženia úrovne alebo dokonca prepustenia z dôvodu nedostatočnosti.

Krok 3

Tento dokument napíšte klasickým spôsobom. To znamená, že za prvé by to nemalo byť viac ako jeden a pol listu A4, alebo dokonca menej. Pokiaľ samozrejme vaša práca nesúvisí so zodpovednosťou za ľudské životy a tento incident nesúvisí s ich smrťou. Po druhé, napíšte v podstate: dátum a čas udalosti, vaše konkrétne činy a ich základ. Čo vás viedlo pri rozhodovaní. Nezabudnite spomenúť, že v tejto situácii ste konali v súvislosti so situáciou. Zmierňujete tak vnímanie svojich činov v očiach toho, kto o vašej otázke rozhodne.

Krok 4

Vytlačte si vysvetľujúcu poznámku na počítači. Ak bude incident vyšetrovaný komisiou pre pracovné spory, nečitateľný rukopis vám môže ublížiť.

Krok 5

Nemali by ste písať lož, každopádne to vyjde a obráti sa proti vám. Neospravedlňujte svoje činy, opíšte ich akoby zvonka, bez emócií. Používajte iba „suchý“úradný jazyk, t.j. dokument by mal byť jednoduchým a jasným vyjadrením faktov. Nesnažte sa zvaliť vinu na svojich kolegov alebo ostatných, ktorí sa na prípade podieľali. Inak namiesto vysvetľujúceho príbehu získate emotívny príbeh o tom, akí zlí ľudia sú okolo vás. Určite uznajte svoju vinu, ak existuje.

Krok 6

Pamätajte, že vysvetlenie nie je rozsudok smrti. Život sa tým nekončí, takže premýšľajte, ako môžete z tejto udalosti vyťažiť. Ak ste zostali na rovnakom pracovisku, môže mať zmysel napísať nadriadeným vyhlásenie, ako odstrániť nedostatky vo výrobnom procese, ktoré môžu viesť k podobným incidentom.

Odporúča: