Ako Sa Dostať Z Krízy V Podniku

Obsah:

Ako Sa Dostať Z Krízy V Podniku
Ako Sa Dostať Z Krízy V Podniku

Video: Ako Sa Dostať Z Krízy V Podniku

Video: Ako Sa Dostať Z Krízy V Podniku
Video: Страшные истории. Жуткая тайна нашего района. Странные правила ассоциации домовладельцев. Ужасы. 2024, Apríl
Anonim

Recesia, ktorá sa začala na jeseň roku 2008, pokračuje dodnes takmer vo všetkých krajinách sveta. Kvôli kríze najviac trpí výroba. Je dôležité, aby manažéri pochopili východiská z tejto situácie.

Ako sa dostať z krízy v podniku
Ako sa dostať z krízy v podniku

Inštrukcie

Krok 1

Vytvorte rozpočet pre podnik. Plánujte náklady a delegujte oprávnenie na ich reguláciu na manažérov oddelení. Toto všetko bude skutočný spôsob znižovania nákladov. Ak sa tento postup neuskutočnil pred krízou, potom sa obmedzte na zostavenie prognózy zostatku, rozpočtu výdavkov a výnosov.

Krok 2

Postarajte sa o správu výrobných jednotiek a vytvorte rozpočet pre záväzky a pohľadávky. To všetko spolu pomôže optimalizovať peňažné toky a udržať náklady na nízkej úrovni.

Krok 3

Hľadajte možnosti nákupu u ďalších kupujúcich. Čím viac spoločných nákupov vykonáte, tým viac objemových zliav získate. Úzko spolupracujte s dodávateľmi kľúčového materiálu a surovín. Vždy dodržiavajte podmienky zmluvy včas a zabezpečte finančnú transparentnosť.

Krok 4

Zvážte outsourcing najnákladnejších a časovo najnáročnejších procesov. Starostlivo analyzujte, čo je pre vás výhodné vyrábať samostatne a čo je lepšie nakupovať od výrobcu. Napríklad, ak sa vo vašom závode nachádzajú kotolne, môžete ich previesť do vlastníctva radnice, čím zrušíte ich údržbu z výdavkovej položky.

Krok 5

Sprísniť kontrolu nad všetkými typmi nákladov. Sledujte vo svojom podniku aj najmenšie detaily. Niektorí zamestnanci napríklad často riešia osobné problémy telefonovaním do zahraničia na pevnú linku. A to je len jeden článok o takýchto výdavkoch. Znížte množstvo odpadu počas pracovného dňa.

Krok 6

Optimalizujte svoje pracovné toky. Diskutujte o všetkých kontroverzných aspektoch kvality výrobkov a výrobných technológií. Kontrolujte prácu zamestnancov vo všetkých fázach. Snažte sa byť neopatrní ohľadom surovín a materiálov. Potom bude množstvo odpadu podstatne menšie, čo povedie k úsporám nákladov.

Odporúča: