Aké Doklady Sa Môžu Vyžadovať Pri Podávaní žiadosti O štátnu Službu

Obsah:

Aké Doklady Sa Môžu Vyžadovať Pri Podávaní žiadosti O štátnu Službu
Aké Doklady Sa Môžu Vyžadovať Pri Podávaní žiadosti O štátnu Službu

Video: Aké Doklady Sa Môžu Vyžadovať Pri Podávaní žiadosti O štátnu Službu

Video: Aké Doklady Sa Môžu Vyžadovať Pri Podávaní žiadosti O štátnu Službu
Video: POZNEJTE AŠSKÝ ÚŘAD: ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD, OSOBNÍ DOKLADY A MATRIKA 2024, Smieť
Anonim

Práca štátneho zamestnanca je dosť lákavá vyhliadka. Predpokladá dobrý plat a určité výhody v rámci odbornej činnosti a pri odchode do dôchodku. Výber uchádzačov o voľné pracovné miesta v štátnej službe sa uskutočňuje prostredníctvom výberového konania. Pred začatím výberového konania je ale potrebné predložiť balík dokumentov, ktoré danú osobu charakterizujú a vylučujú obmedzenia alebo zákazy jej výberového konania na pozíciu štátneho zamestnanca.

služby
služby

Inštrukcie

Krok 1

Vyplňte formulár žiadosti o voľné pracovné miesto. Žiadosť je napísaná na meno vedúceho oddelenia s uvedením vašich pasových údajov, miesta bydliska a kontaktného telefónneho čísla. Formulár žiadosti je možné stiahnuť z webovej stránky vládneho orgánu, na ktorom plánujete vstúpiť do služby.

Krok 2

Vyplň formu. Jeho formulár je tiež možné stiahnuť z oficiálnej webovej stránky vládnej agentúry. V dotazníku musíte uviesť svoje osobné údaje, pracovnú činnosť, akademický titul (ak existuje), ocenenia a ďalšie zásluhy, ako aj cesty do zahraničia a ich ciele. K prihláške bude potrebné priložiť dve fotografie 3x4.

Krok 3

Napíšte svoju autobiografiu. Je napísaná vo voľnej forme. Spravidla ide o podrobný popis vášho profesionálneho rozvoja. Najskôr je uvedený dátum a miesto vášho narodenia, potom všeobecná vzdelávacia inštitúcia, v ktorej ste študovali. Je potrebné uviesť rok absolvovania a krátko zásluhy (medaily, ocenenia, účasť na olympiádach). Ďalej je popísané štúdium na vysokej škole: rok prijatia a promócie, špecializácia, kvalifikácia a štatút získaného diplomu. Ak ste získali akademický titul, uvedú sa roky štúdia na vysokej škole, doktorandské štúdium a diplomy potvrdzujúce pridelenie týchto titulov. Ak existujú ocenenia a čestné osvedčenia, sú uvedené aj v autobiografii.

Krok 4

Poskytnite dokumenty (a ich kópie), ktoré preukazujú vašu totožnosť a identifikujú vás. Toto je pas, SNILS, TIN.

Krok 5

Odošlite doklady o svojom vzdelaní (a ich kópie). Jedná sa o diplomy z vysokoškolského vzdelávania (absolvované rekvalifikačné kurzy, ďalšie vzdelávanie) a diplomy potvrdzujúce zaradenie vedeckých titulov (ak existujú).

Krok 6

V neuropsychiatrickej a narkologickej ambulancii v mieste registrácie urobte potvrdenie o neprítomnosti chorôb. Na klinike vystavte lekárske potvrdenie. Upozorňujeme, že vydávanie týchto certifikátov je platený postup. Cena závisí od regiónu a nemocníc.

Krok 7

K balíku dokumentov priložte kópiu pracovnej knihy (ak pracujete), overenú personálnym oddelením. Ak ste predtým nepracovali, nemusíte poskytovať pracovnú knihu.

Odporúča: