Ako Zistiť Počet Dní Dovolenky

Obsah:

Ako Zistiť Počet Dní Dovolenky
Ako Zistiť Počet Dní Dovolenky

Video: Ako Zistiť Počet Dní Dovolenky

Video: Ako Zistiť Počet Dní Dovolenky
Video: Bežný víkend v Dubaji | Chobotnica na pláži | Čo robíme so šišou? 2024, Apríl
Anonim

Podľa ruských právnych predpisov, konkrétne článku 114 Zákonníka práce Ruskej federácie, musí byť zamestnancom poskytovaná platená dovolenka v trvaní najmenej 28 dní. Celkový počet dní dovolenky sa spravidla dá rozdeliť na časti, ale iba ak jeden z nich nie je kratší ako 14 dní.

Ako zistiť počet dní dovolenky
Ako zistiť počet dní dovolenky

Inštrukcie

Krok 1

Na výpočet počtu splatných dní dovolenky vypočítajte obdobie, na ktoré musí zamestnávateľ poskytnúť dovolenku. Môžete to urobiť pomocou časového rozvrhu.

Krok 2

Sčítajte všetky dni v mesiaci, v ktorých sa zamestnanec skutočne nachádzal na pracovisku alebo absentoval z dobrého dôvodu. V prípade, že počet dní v mesiaci je viac ako 15 dní, potom je toto obdobie zahrnuté do skúsenosti, a ak je menšie, je vylúčené.

Krok 3

Určite výšku platieb za toto obdobie. Ak to chcete urobiť, použite výplatnú pásku alebo si otvorte kartu účtu 70. Pamätajte, že v celkovej sume by nemali byť zahrnuté hmotné dávky, platby nemocenskej alebo výplaty dávok za starostlivosť o dieťa.

Krok 4

Spočítajte počet dní dovolenky, na ktoré máte nárok. Spravidla za to berú číslo 2, 33 (získate ho vydelením celkových predpísaných dní dovolenky jedným kalendárnym rokom: 28 dní / 12 mesiacov = 2, 33 dní). Vynásobte toto číslo počtom odpracovaných mesiacov. Napríklad zamestnanec pracoval 8 mesiacov. Počas tohto obdobia má nárok na: 2, 33 * 8 mesiacov = 18, 4 dni. Rosstrud umožňuje toto číslo zaokrúhliť nahor. Zamestnanec má teda nárok na 19 dní dovolenky.

Krok 5

V prípade, že zamestnanec predtým čerpal časť dovolenky (vopred), potom túto sumu odpočítajte od celkového počtu dní odpočinku. Neplatené voľno sa nezapočítava do výpočtu základnej ročnej platenej dovolenky.

Krok 6

Ak potrebujete vypočítať sumu za dovolenku, vypočítajte výšku priemerného zárobku zamestnanca. Za týmto účelom vydeľte súčet všetkých platieb počtom mesiacov v praxi a 29,4 (priemerný počet dní v mesiaci).

Krok 7

Vyplácajte zamestnancovi dovolenku v plnej výške tri dni vopred. Vyplňte túto transakciu mzdou a zaúčtujte ju do účtovníctva.

Odporúča: