Ako Vypovedať Komplexnú Poistnú Zmluvu

Obsah:

Ako Vypovedať Komplexnú Poistnú Zmluvu
Ako Vypovedať Komplexnú Poistnú Zmluvu

Video: Ako Vypovedať Komplexnú Poistnú Zmluvu

Video: Ako Vypovedať Komplexnú Poistnú Zmluvu
Video: NA ŽIVOTOCH ZÁLEŽÍ: Návrh na podporu očkovania a pomoc ekonomike 2024, Apríl
Anonim

Potreba ukončiť dohodu CASCO môže vzniknúť od majiteľa automobilu kedykoľvek. To je túžba predať auto, problémy s poistenou spoločnosťou a ďalšie problémy. V prípade, že chcete ukončiť svoju súčasnú poistnú zmluvu CASCO, budete musieť urobiť určité veci.

Ukončujeme dohodu o CASCO
Ukončujeme dohodu o CASCO

Inštrukcie

Krok 1

Dobre si preštudujte zmluvné a poistné kritériá. Zaistite, aby podmienky zmluvy a poistenia umožňovali vrátenie peňazí zaplatených za poistenie v prípade predčasného ukončenia zmluvy. Najmä poisťovacie kritériá väčšiny spoločností stanovujú, že poisťovateľ neplatí zvyšok poistného za neuplynulé obdobie platnosti zmluvy.

Krok 2

Rozhodnite o okamihu ukončenia. Mali by ste si zvoliť obdobie, kedy je najlepšie vypovedať poistnú zmluvu. To dáva zmysel, ak je poistná zmluva uzatvorená s podmienkou platenia poistného v splátkach. V takom prípade je pre vás lepšie zmluvu zrušiť v okamihu, keď je potrebné zaplatiť ďalšiu splátku poistného. Tento krok vám umožní vyhnúť sa ďalšej komunikácii s poisťovňou o získaní zvyšného podielu poistného od nich.

Krok 3

Bude tiež potrebné spísať vyhlásenie o ukončení zmluvy. V iniciatíve. Zmluva sa považuje za ukončenú odo dňa napísania žiadosti. Spolu s aplikáciou sa od vás bude vyžadovať, aby ste poisťovni poskytli poistnú zmluvu a doklad totožnosti. Je potrebné mať na pamäti, že poisťovňa pri výpočte podielu na poistnom, ktoré sa má vrátiť v prípade predčasného ukončenia zmluvy, prepočíta sadzby podľa svojich kritérií. Preto suma, ktorá vám bude vyplatená, nebude porovnateľná so sumou vypočítanou podľa nevyčerpaných dní. Potom, čo napíšete žiadosť a zvážite ju v spoločnosti, vám poisťovňa poskytne zvyšok peňazí podľa zmluvy.

Odporúča: