Ako Zapísať Pozemok Z Nájmu Do Vlastníctva

Obsah:

Ako Zapísať Pozemok Z Nájmu Do Vlastníctva
Ako Zapísať Pozemok Z Nájmu Do Vlastníctva

Video: Ako Zapísať Pozemok Z Nájmu Do Vlastníctva

Video: Ako Zapísať Pozemok Z Nájmu Do Vlastníctva
Video: Slnečný pozemok s chatou a možnosťou výstavby 2024, Apríl
Anonim

Na zápis pozemku od nájmu do vlastníctva je potrebné vykonať niekoľko právne významných úkonov. Prenajatý pozemok musí byť evidovaný ako vlastníctvo, inak s ním nebudete môcť oficiálne disponovať - predať, zmeniť, darovať, odkázať atď. Pred kontaktovaním miestnych úradov s vyhlásením o želaní zapísať pozemok do vlastníctva si k nim urobte katastrálny pas. Pri vydávaní katastrálneho pasu bude váš web zaregistrovaný a bude mu pridelené katastrálne číslo.

Ako zapísať pozemok z nájmu do vlastníctva
Ako zapísať pozemok z nájmu do vlastníctva

Je to nevyhnutné

  • -identifikačný dokument
  • - katastrálny pas
  • - dokument o rozhodnutí miestnej správy
  • -Nájomná zmluva
  • - príjem platby za stránku
  • -príjem štátnej povinnosti za registráciu stránky

Inštrukcie

Krok 1

Aby ste mohli vyhotoviť katastrálny pas pre pozemok, musíte si k nemu zaobstarať technické podklady. Zavolajte organizáciu, ktorá sa zaoberá obhospodarovaním pôdy. Vypracujú zoznam potrebných prác na vymeraní lokality, zememeračstve, určení hraníc so susednými územiami, topografický prieskum územia. Na základe vykonanej práce vám budú odovzdané technické dokumenty o vykonanej práci.

Krok 2

S vydanými dokladmi kontaktujte registračné stredisko pre zápis pozemkov, katastra a kartografie - Rosnedvizhimost. Na základe technických podkladov bude vaša stránka zaregistrovaná a k pozemku dostanete katastrálny pas.

Krok 3

S katastrálnym pasom pre dané miesto a so zmluvou o nájme sa obráťte na okresnú správu. Napíšte vyhlásenie o vašej túžbe získať pozemok do vlastníctva. Za nákup stránky budete musieť zaplatiť. Raz za život môžete bezplatne zaregistrovať pozemok z prenájmu do vlastníctva. Správa urobí rozhodnutie a dá vám dokument oprávňujúci na prevod pozemku z nájmu do vlastníctva.

Krok 4

So všetkými prijatými dokumentmi a po napísaní žiadosti kontaktujte štátne registračné stredisko pre registráciu nehnuteľností. Na základe predložených dokladov vám bude zaregistrovaná vaša stránka a bude vydané osvedčenie o vlastníctve pozemku.

Odporúča: