Ako Nahrať Plat V účtovníctve 1C

Obsah:

Ako Nahrať Plat V účtovníctve 1C
Ako Nahrať Plat V účtovníctve 1C

Video: Ako Nahrať Plat V účtovníctve 1C

Video: Ako Nahrať Plat V účtovníctve 1C
Video: Онлайн-школа 1С. Видеоурок №6 Кадровый учет и учет заработной платы 2024, Apríl
Anonim

Po dokončení všetkých výpočtov miezd v danom mesiaci musí účtovník nahrať údaje do programu 1C: Účtovníctvo. Na tento účel sa používa spracovanie „Načítanie údajov do účtovného programu“. Kalkulačky však často čelia mnohým ťažkostiam spojeným so špecifikovaním dokumentov na vyloženie.

Ako nahrať plat v účtovníctve 1C
Ako nahrať plat v účtovníctve 1C

Inštrukcie

Krok 1

Spustiť program „1C: Platy a riadenie ľudských zdrojov“. Skontrolujte správnosť vyplnených údajov o mzdách a prírastkoch. Otvorte „Menu“a spustite spracovanie „Nahrávanie údajov do účtovného programu“, ktoré umožní načítanie všetkých informácií o plate do programu „1C: Účtovníctvo“.

Krok 2

Skontrolujte, či sa názov spoločnosti v premennej „Organizácia“zhoduje s údajmi účtovného programu, do ktorého sa mzda nahráva. V opačnom prípade sa pri načítaní údajov vytvorí nová organizácia, čo bude mať za následok určité ťažkosti.

Krok 3

Kliknite na odkaz „Účtovný softvér sa používa …“. Vo výsledku sa otvorí formulár „Nastavenia programu“, do ktorého musíte zadať niekoľko požadovaných informácií. Otvorte kartu „Mzdové účtovníctvo“.

Krok 4

Vyberte názov účtovného programu, do ktorého sa údaje nahrajú. Potom označte režim vykládky transakcií, ktorý môže byť „s podrobnosťami podľa zamestnancov“alebo „zadarmo“. Prvú možnosť sa odporúča zvoliť, iba ak vykonávate operáciu vyloženia prvýkrát alebo ak to majú iné presvedčivejšie dôvody. Zakaždým, keď vyberiete túto položku, iba zvýšite informačnú základňu programu „1C: Účtovníctvo“, čo ovplyvňuje rýchlosť jeho práce.

Krok 5

Označte obdobie, za ktoré je plat vyložený. Spravidla je uvedený dátum referenčného mesiaca. Ďalej sa pozrite na atribút „Dátový súbor“. Pamätajte, že nahrávanie sa vykonáva vo formáte XML, takže nemeňte príponu, môžete však vložiť ľubovoľný názov súboru a uložiť ho na ľubovoľné vhodné miesto.

Krok 6

Prejdite do časti „Vyložené objekty“a zadajte dokumenty a registre, ktoré sa prenášajú do programu „1C: Účtovníctvo“. Ak potrebujete vykonať regulované účtovníctvo alebo zohľadniť účtovné údaje týkajúce sa poistného a dane z príjmu fyzických osôb, začiarknite políčko vedľa príslušných nápisov.

Krok 7

Skontrolujte, či sú všetky podrobnosti nahrávania platu do programu „1C: Účtovníctvo“zadané správne. Kliknite na tlačidlo „Spustiť“a počkajte na dokončenie procesu. Spustite účtovnícky program a skontrolujte správnosť stiahnutých údajov.

Odporúča: