Ako Získať Potvrdenie O Dôchodkovom Poistení

Obsah:

Ako Získať Potvrdenie O Dôchodkovom Poistení
Ako Získať Potvrdenie O Dôchodkovom Poistení

Video: Ako Získať Potvrdenie O Dôchodkovom Poistení

Video: Ako Získať Potvrdenie O Dôchodkovom Poistení
Video: Rodinné dávky, o ktoré môžu požiadať cudzinci – záznam webináru MIC IOM | 14. 10. 2020 (slovensky) 2024, Apríl
Anonim

Osvedčenie o poistení povinného dôchodkového poistenia je dokladom poistenca a potvrdením jeho registrácie. Číslo uvedené v osvedčení je číslo osobného účtu osoby v dôchodkovom fonde Ruskej federácie, ktorý musí zamestnávateľovi predložiť pri zamestnaní.

Ako získať potvrdenie o dôchodkovom poistení
Ako získať potvrdenie o dôchodkovom poistení

Inštrukcie

Krok 1

Zamestnaní občania môžu získať osvedčenie o poistení povinného dôchodkového poistenia prostredníctvom svojho zamestnávateľa. Pri zamestnaní musí zamestnávateľ do 2 týždňov predložiť FIU informácie o svojom zamestnancovi - dotazník poistenca, aby pre neho získal osvedčenie o poistení. Zamestnanec musí skontrolovať údaje uvedené vo formulári žiadosti a podpísať sa. Ak z akýchkoľvek platných dôvodov (napríklad dlhá pracovná cesta) dlhšie ako 1 mesiac nie je schopný potvrdiť formulár žiadosti, potvrdí to sám zamestnávateľ s uvedením príslušného dôvodu. Dôchodkový fond sa do 3 týždňov otvorí osobný účet na meno poistenca a vystaví potvrdenie o povinnom dôchodkovom poistení a potom ho prevedie zamestnávateľovi. Zamestnávateľ je povinný do 1 týždňa vydať zamestnancovi potvrdenie o povinnom dôchodkovom poistení, ktoré je potvrdené jeho podpisom v sprievodnom hárku.

Krok 2

Pre nezávislé získanie osvedčenia o povinnom dôchodkovom poistení musí občan prísť na FIU v mieste registrácie s cestovným pasom a vyplniť dotazník poistenca. Osvedčenie bude možné získať do 2 týždňov od predloženia dotazníka.

Krok 3

V prípade straty osvedčenia o povinnom dôchodkovom poistení:

- pracujúci občania sú povinní do 1 mesiaca podať žiadosť u svojho zamestnávateľa, ktorý ho následne predloží FIU;

- nezamestnaní občania sú povinní do 1 mesiaca prísť s pasom na FIU, aby napísali vyhlásenie o strate osvedčenia.

FIU po prijatí žiadosti do 1 mesiaca vydá poistencovi duplikát potvrdenia o povinnom dôchodkovom poistení.

Krok 4

Pri uzatváraní manželstva je potrebné požiadať FIU s sobášnym listom a cestovným pasom o vyplnenie dotazníka na vydanie nového osvedčenia o povinnom dôchodkovom poistení. Pracujúci občania musia poskytnúť údaje svojmu zamestnávateľovi, ktorý ich v súlade so stanoveným postupom prevedie na FIU.

Po prijatí žiadosti vydá FIU poistencovi do 1 mesiaca nové potvrdenie o povinnom dôchodkovom poistení.

Odporúča: