Ako Napísať Patent V Roku

Obsah:

Ako Napísať Patent V Roku
Ako Napísať Patent V Roku

Video: Ako Napísať Patent V Roku

Video: Ako Napísať Patent V Roku
Video: Что такое патент, сроки обращения в налоговую для начала работы ИП на ПСН 2024, Marec
Anonim

Patentom sa rozumie dokument, ktorý potvrdzuje výlučné právo majiteľa patentu na jeho vynález, rovnaký dokument tiež osvedčuje autorstvo vynálezu, priemyselného vzoru alebo modelu. Pomocou patentu môže vynálezca zakázať neoprávnené použitie jeho duševného vlastníctva. Pri získavaní patentu je ale potrebné zohľadniť množstvo odtieňov.

Ako napísať patent
Ako napísať patent

Je to nevyhnutné

prihláška patentu, potrebné informácie o vynáleze, doklad o zaplatení štátnej dane

Inštrukcie

Krok 1

Predtým, ako začnete prihlasovať patent na svoj vynález, mali by ste zistiť, či je skutočne predmetom patentových práv. To znamená, že bude potrebné preskúmať novosť vynálezu.

Krok 2

Keď sa ubezpečíte, že váš vynález je vhodný pre predmet patentovania, určí sa okruh ľudí, ktorým je možné tento patent vydať. Môže to byť autor produktu, právnická osoba (spoločnosť alebo autorský tím) alebo zamestnávateľ.

Krok 3

Po rozhodnutí o majiteľovi patentu pokračujeme v spísaní žiadosti o udelenie patentu. V aplikácii je napísaná samotná aplikácia a sú k nej priložené všetky potrebné dokumenty o vynáleze (schémy, plány, výkresy atď.). Toto je jedna z najťažších častí získania patentu.

Krok 4

Po registrácii žiadosti sa všetky dokumenty odošlú Federálnej službe pre duševné vlastníctvo, patenty a ochranné známky - Rospatent. Tam prechádzajú overovacím postupom, v dôsledku ktorého dostanete zamietnutie patentu alebo, ak všetko dobre dopadne, dlho očakávaný patent. Zamietnutie patentu je možné, iba ak váš vynález nespadá pod predmet patentových práv.

Krok 5

Po udelení patentu Rospatent zapíše váš vynález do štátneho registra a zverejní o ňom informácie vo svojom vestníku.

Krok 6

Nezabudnite, že v Rusku platí určitý čas patent na priemyselné vzory, úžitkové vzory a vynálezy. Patent na vynález teda platí 20 rokov po podaní prihlášky, na úžitkový vzor patent trvá 10 rokov, na priemyselný vzor - 15. Preto je dôležité začať svoj vynález okamžite využívať a nedávať ho to na zadnom horáku. Navyše, ak ste ani po 4 rokoch svoj vynález nepoužili bez dobrého dôvodu, môže ho súdny rozhodnutím zvládnuť iná osoba, ktorá má záujem o jeho použitie.

Odporúča: