Ako Vypracovať Doklady K Domu

Obsah:

Ako Vypracovať Doklady K Domu
Ako Vypracovať Doklady K Domu

Video: Ako Vypracovať Doklady K Domu

Video: Ako Vypracovať Doklady K Domu
Video: ЗЛО ЖИВЕТ В ЭТОМ МЕСТЕ / ТЮРЕМНЫЙ ЗАМОК / EVIL LIVES IN THIS PLACE / PRISON CASTLE 2024, Smieť
Anonim

Pri vybavovaní podkladov pre dom musíte okamžite vyhotoviť podklady k pozemku. Štátne registračné stredisko neeviduje vlastníctvo domu bez dokladov k pozemku, pretože pozemok je neoddeliteľnou súčasťou domu.

Ako vypracovať doklady k domu
Ako vypracovať doklady k domu

Nevyhnutné

  • Domové dokumenty. Môže to byť kúpna zmluva = predaj, osvedčenie o dedičstve alebo dar. Nový technický list.
  • Pozemkové doklady. Môže to byť kúpna zmluva = predaj, osvedčenie o dedičstve alebo darovaní, doklad o trvalom užívaní alebo o nájme pozemku.

Inštrukcie

Krok 1

Zavolajte špeciálnu organizáciu pre správu pôdy. Vykonávajú všetky potrebné práce na zemi. Jedná sa o meranie výmery pozemku, kartografický prieskum, lokalizáciu hranice pozemku. V niektorých prípadoch je potrebné urobiť písomnú dohodu o stanovení hraníc medzi lokalitami so susedmi, ak sa pozemkový prieskum predtým nerobil.

Krok 2

Súčasne s pozemkovými prácami zavolajte technika z kancelárie technického inventára. Zaznamenáva všetky zmeny v usporiadaní domu a hospodárskych budov, ktoré nastali od poslednej výroby technického pasu, a pripravuje nový pas pre dom a hospodárske budovy. Ak nedošlo k žiadnym zmenám, stále je potrebné vyhotoviť nový technický pas, pretože má trvanlivosť 5 rokov.

Krok 3

Keď geodeti vyplnia všetky doklady o pozemku, choďte na federálne stredisko pre štátnu registráciu, kataster a kartografiu, odovzdajte dokumenty na pozemok a pridelí im katastrálne číslo.

Krok 4

Po dokončení oddelenia zaregistrujte titul k majetku. Predtým musíte zaplatiť štátny poplatok. Samostatné potvrdenie o registrácii domu a registrácii pozemku.

Krok 5

Dostanete osvedčenie o vlastníctve domu a osvedčenie o vlastníctve pozemku.

Odporúča: