Ako Je Možné Zostaviť Dohodu O Splnomocnení

Obsah:

Ako Je Možné Zostaviť Dohodu O Splnomocnení
Ako Je Možné Zostaviť Dohodu O Splnomocnení

Video: Ako Je Možné Zostaviť Dohodu O Splnomocnení

Video: Ako Je Možné Zostaviť Dohodu O Splnomocnení
Video: Jana Nenadálová: Vtělená mysl, predikce a evoluce: jak a proč vznikají náboženské zkušenosti? 2024, Apríl
Anonim

Ak chcete predať alebo kúpiť vozidlo, musíte uzavrieť kúpno-predajnú zmluvu. Ale niekedy majitelia automobilov urobia iný spôsob a znova zaregistrujú auto na základe plnej moci.

Ako je možné zostaviť dohodu o splnomocnení
Ako je možné zostaviť dohodu o splnomocnení

Je to nevyhnutné

plná moc

Inštrukcie

Krok 1

Prevod práv na vozidlo pomocou plnej moci nie je u nás oficiálne zabezpečený. Môže sa použiť v prípade akýchkoľvek právnych procesov týkajúcich sa automobilu: registrácia, prezentácia práv majiteľa pri oprave automobilu atď. Preregistrácia vozidla pomocou plnej moci je pre obe strany dosť riskantná.

Krok 2

Každý, kto predáva auto, stále zostáva jeho majiteľom, preto všetko, čo sa stane s vozidlom, patrí do oblasti jeho zodpovednosti. To znamená, že predajca bude musieť zaplatiť pokutu za auto sám (ak existuje), a ak je auto účastníkom dopravnej nehody, podľa potreby zaplatiť náhradu škody.

Krok 3

Kupujúci nebude plnohodnotným majiteľom automobilu, bude môcť vykonávať iba určité manipulácie predpísané v texte plnej moci. Patria sem: absolvovanie technickej kontroly, vedenie vozidla, platenie štátnych a iných povinností atď. Toto všetko sa však bude diať iba v mene vlastníka (ktorý zostáva predajcom).

Krok 4

Majiteľ automobilu môže navyše podľa dokladov kedykoľvek vydané splnomocnenie ukončiť. Potom sa môže kupujúci dostať do obrovských problémov, pretože sedenie za volantom vozidla bude nezákonné. Malo by sa povedať, že ak majiteľ automobilu odíde do iného sveta, plná moc sa automaticky zruší a automobil (podľa legislatívy Ruskej federácie) sa stane majetkom dedičov.

Krok 5

Vypracovanie plnej moci musí byť vykonané notárom, ktorý musí zákonne potvrdiť jej zákonnosť a platnosť. Ale táto metóda nie je príliš spoľahlivá, takže ju často používajú ľudia, ktorí potrebujú skryť svoju skutočnú polohu. Je obzvlášť obľúbený u mladých ľudí vo vojenskom veku, ktorí sa vyhýbajú vojenskej službe.

Odporúča: