Ako Vrátiť Sušič Vlasov Do Obchodu

Obsah:

Ako Vrátiť Sušič Vlasov Do Obchodu
Ako Vrátiť Sušič Vlasov Do Obchodu

Video: Ako Vrátiť Sušič Vlasov Do Obchodu

Video: Ako Vrátiť Sušič Vlasov Do Obchodu
Video: Климатические угрозы. Варианты выживания 2024, Smieť
Anonim

Túžba vrátiť sušič vlasov do obchodu pri prvom rozpade je celkom prirodzená, najmä ak bol tento produkt zakúpený veľmi nedávno a za slušné peniaze. V takom prípade zákon za určitých podmienok chráni práva spotrebiteľa.

Ako vrátiť sušič vlasov do obchodu
Ako vrátiť sušič vlasov do obchodu

Nevyhnutné

  • - fén;
  • - skontrolovať;
  • - písomné vyhlásenie;
  • - záručný list.

Inštrukcie

Krok 1

Fén môžete vrátiť do obchodu a získať zaň peniaze alebo ho zmeniť na iný model, iba ak zistíte, že vybavenie nezodpovedá kvalite deklarovanej v dokumentoch a záručná doba na výrobok ešte nedosiahla koniec. Vo všetkých ostatných situáciách nie je obchod povinný prijať tovar späť, pretože sušič vlasov je elektrický spotrebič pre domácnosť uvedený v zozname kvalitného tovaru, ktorý nie je možné vymeniť ani vrátiť. Preto nebudete môcť vrátiť sušič vlasov len preto, že nezodpovedal vašej farbe alebo veľkosti.

Krok 2

Ak zistíte, že váš nový sušič vlasov prestal pracovať, fúka horúci alebo studený vzduch alebo niečo podobné, vyhľadajte doklad o kúpe a záručný list. Urobte duplikátné vyhlásenie a reklamáciu a choďte s cestovným pasom, vybavením a týmito dokladmi do obchodu, kde ste tento výrobok zakúpili.

Krok 3

Jednu kópiu reklamácie odovzdajte predajcovi alebo správcovi obchodu a v druhej ho požiadajte o podpis po prijatí tejto reklamácie. Podľa článku 18 ods. 1 zákona „O ochrane práv spotrebiteľa“máte právo predložiť tieto požiadavky: bezplatná oprava pokazenej veci, výmena za iný výrobok, vrátenie peňazí alebo primerané zníženie pôvodných nákladov.. A ak ste utrpeli nejaké straty v dôsledku nekvalitného produktu, požadujte tiež ich náhradu.

Krok 4

Podľa zákona je obchod povinný uspokojiť vaše reklamácie do 10 dní odo dňa uplatnenia reklamácie. Alebo môže vykonať kontrolu, ktorá potvrdí alebo naopak vyvráti skutočnosť, že tovar nie je v poriadku. Termín bude potom nahlásený odo dňa prijatia záveru. Máte tiež právo na nezávislé preskúmanie, ktorého peniaze zaplatí ten, kto je zodpovedný za poruchu prístroja. Za každý deň omeškania vám bude musieť obchod zaplatiť pokutu vo výške 1% z množstva tovaru.

Odporúča: