Na čo Slúži Certifikát Dôchodkového Poistenia?

Na čo Slúži Certifikát Dôchodkového Poistenia?
Na čo Slúži Certifikát Dôchodkového Poistenia?

Video: Na čo Slúži Certifikát Dôchodkového Poistenia?

Video: Na čo Slúži Certifikát Dôchodkového Poistenia?
Video: Návod ako si nastaviť rizikové životné poistenie 2024, Apríl
Anonim

V súčasnosti každý občan Ruska, dokonca aj deti, vyžaduje osobný účet v Dôchodkovom fonde Ruskej federácie, inými slovami potvrdenie o dôchodkovom poistení. Čo to dáva človeku?

Na čo slúži certifikát dôchodkového poistenia?
Na čo slúži certifikát dôchodkového poistenia?

Po prvé, osvedčenie o poistení pre vás osobne je zárukou štátu, že sa berú do úvahy vaše prostriedky na vašom osobnom účte a vaše dôchodkové sporenie. Pre toto účtovníctvo samozrejme musíte byť oficiálne zaregistrovaní v dôchodkovom fonde Ruskej federácie. Vďaka certifikátu a cestovnému pasu máte právo kontrolovať svoje úspory na účte.

Po druhé, osvedčenie o poistení vydané vo forme zelenej plastovej karty obsahuje osobné údaje vrátane čísla poistenia individuálneho osobného účtu - SNILS. Toto je nevyhnutné pre zamestnávateľa, pretože z tohto dôvodu vaša organizácia (alebo vy sami, ak ste samostatne zárobkovo činná osoba) vykonáva prevody, odvádza príspevky. Tieto príspevky tvoria poistnú časť, ktorá sa v budúcnosti stane základom pre výpočet pracovného dôchodku.

Váš certifikát je zároveň dôchodkovým poistením. V Rusku je poistenie povinné a je založené na platení poistného. Tých. dôchodok nie je sociálna dávka, je to kompenzácia od štátu za ušlý zárobok za to, že už nie ste práceneschopný.

Plastová karta je dokument zameraný na budúcnosť ktoréhokoľvek občana Ruskej federácie. Politika penzijného fondu sa dnes zameriava na to, aby každému človeku vnukla myšlienku potreby samostatne zabezpečiť svoje úspory. Dnes máte veľa príležitostí ovplyvniť veľkosť svojho budúceho dôchodku.

Jedná sa o nezávislé riadenie dôchodkového sporenia a možnosť zvoliť si neštátny fond alebo správcovskú spoločnosť. Takto môžete ovplyvniť financovanú časť dôchodku investovaním voľných finančných prostriedkov. Investície môžete tiež spravovať sami alebo ich zveríte do rúk špecialistom a získate navyše úrok z obratu kapitálu. Štát navyše vypracoval program na spolufinancovanie dobrovoľných príspevkov.

Odporúča: