Aké Dokumenty Sú Potrebné Na Vyhotovenie Závetu

Obsah:

Aké Dokumenty Sú Potrebné Na Vyhotovenie Závetu
Aké Dokumenty Sú Potrebné Na Vyhotovenie Závetu

Video: Aké Dokumenty Sú Potrebné Na Vyhotovenie Závetu

Video: Aké Dokumenty Sú Potrebné Na Vyhotovenie Závetu
Video: Завет, урок 5. Посвященность завету 2024, Apríl
Anonim

Vyrobenie závetu je zodpovedný prístup k správe vášho majetku spôsobom, ktorý považujete za správny. Tento dokument musí byť napísaný, ak máte príliš veľa zákonných dedičov alebo naopak nemáte príbuzných. Aby ste mali menej otázok a sporov, je lepšie spísať závet a overiť ho notárom.

Aké dokumenty sú potrebné na vyhotovenie závetu
Aké dokumenty sú potrebné na vyhotovenie závetu

Inštrukcie

Krok 1

Kontaktujte notára, ktorý je oprávnený slúžiť vám ako klient. V niektorých lokalitách pracujú notári s klientmi určenými podľa územnej príslušnosti, v niektorých - podľa písmen abecedy, ktorou sa mená občanov začínajú.

Krok 2

Okrem samotného textu závetu, ktorý je napísaný jednoduchým spôsobom v dvoch kópiách, z ktorých jedno zostáva vám, druhé - notárovi, budete potrebovať:

- doklad preukazujúci vašu totožnosť;

- kompletný zoznam všetkých dedičov, ktorých ste do závetu uviedli, s uvedením ich adries, dátumov narodenia a kontaktných údajov;

- právne dokumenty pre odkázané objekty nehnuteľností.

Listy vlastníctva zahŕňajú listy vlastníctva alebo listy potvrdzujúce, že odkázaný majetok skutočne patrí vám.

Krok 3

Ak je v závete uvedený hnuteľný majetok, pre ktorý dokumenty o titule jednoducho nie sú vyhotovené, je potrebné uviesť jeho podrobný popis, aby ho bolo možné jednoznačne identifikovať a aby žiadny z dedičov nemal ďalšie otázky alebo pochybnosti.

Krok 4

V prípade, že ste už v starobe, pripojte k nemu osvedčenie neuropsychiatrickej ambulancie, aby ste sa vyhli napadnutiu závetu, ktoré potvrdzuje vašu spôsobilosť na právne úkony, a že v čase písania závetu ste za svoje činy niesli úplnú zodpovednosť. a neboli pod čí vplyvom. Po 70 rokoch je táto podmienka povinná pre všetkých poručiteľov. Ak má notár pochybnosti o vašej primeranosti, má právo odmietnuť potvrdiť text závetu.

Krok 5

Ak je byt zahrnutý v závete, je dôležité, aby sa všetky informácie uvedené v liste vlastníctva a v závode zhodovali: oblasť, adresa, identifikačné číslo a katastrálne číslo. Upozorňujeme, že byt, v ktorom žijete, nemôžete odkázať na základe dohody o sociálnom prenájme - je to štátny alebo obecný majetok. Ak to chcete urobiť, musí sa to najskôr sprivatizovať.

Odporúča: