Ako Vytvoriť Dobré Portfólio V Roku

Obsah:

Ako Vytvoriť Dobré Portfólio V Roku
Ako Vytvoriť Dobré Portfólio V Roku

Video: Ako Vytvoriť Dobré Portfólio V Roku

Video: Ako Vytvoriť Dobré Portfólio V Roku
Video: Jak vytvořit investiční portfolio s výnosem 10+% | Diverzifikace a Ochrana před finanční krizí 2024, Apríl
Anonim

Portfólio je nádherne a dobre navrhnutá práca vykonaná jedným špecialistom. Napríklad portfólio fotografa pozostáva z jeho fotografií, model - z jej fotografií, webdizajnérka - z obrázkov webov, ktoré vytvoril, freelancer - zo vzorových textov. Ako vytvoriť dobré portfólio, ktoré zaručene priláka zamestnávateľa?

Ako vytvoriť dobré portfólio
Ako vytvoriť dobré portfólio

Inštrukcie

Krok 1

Vyberte si 15 - 20 diel v smere, ktorým chcete vytvoriť portfólio. Nemalo by byť príliš málo pracovných miest, inak si zamestnávateľ bude myslieť, že ste začiatočník alebo pracujete málo. Ak je diel príliš veľa, môžu sa nechať zmiasť alebo sa zákazník portfólia jednoducho nedočká.

Krok 2

Vyberte si tie najlepšie a priemerné pracovné miesta. Je dôležité ich krásne usporiadať a uložiť v elektronickej podobe. Ak sú to texty nezávislých pracovníkov, môže to byť jeden textový súbor alebo niekoľko rôznych. Ak sa práce líšia podľa témy, je optimálne ich rozdeliť do niekoľkých priečinkov. Toto elektronické portfólio je možné umiestniť na internet a nosiť so sebou, takže v každom prípade máte čo ukázať potenciálnemu zákazníkovi.

Krok 3

Nesnažte sa ukázať výlučne z výhodnej stránky. Zákazník chápe, že nie ste robot a nemôžete vždy dosiahnuť perfektné výsledky. Je dôležitejšie ukázať priemernú prácu, podľa ktorej bude hodnotiť vašu stabilnú úroveň. Najlepší spôsob, ako umiestniť diela do portfólia, je nasledujúci: prvá je dobrá práca, potom niekoľko priemerných, v strede portfólia je ďalšia alebo dve vynikajúce diela, opäť niekoľko priemerných a posledná vynikajúca práca.

Krok 4

Ak zverejníte svoje portfólio na internete, mali by ste sa postarať o odkazy. Pošlite ich na svoje vizitky, na diaľkové pracovné burzy, na svoju osobnú stránku alebo na fóra. Výmena práce na diaľku je veľmi dobrá voľba, pretože tam najskôr chodia zákazníci, ale nezabudnite, že ide o platenú službu.

Odporúča: