Ako Odísť Pracovať Do Nemecka

Obsah:

Ako Odísť Pracovať Do Nemecka
Ako Odísť Pracovať Do Nemecka

Video: Ako Odísť Pracovať Do Nemecka

Video: Ako Odísť Pracovať Do Nemecka
Video: Коп по Войне. Первые копатели в Калининграде. Первые клады. Шокирующие Истории от Профессора 2024, Apríl
Anonim

Je celkom možné ísť pracovať do zahraničia, čo potvrdzujú aj skúsenosti mnohých našich krajanov. Nemecko je v tomto prípade dobrou voľbou, pretože v tejto krajine sa spája vysoká životná úroveň so sociálnym zabezpečením. Práca v Nemecku vám navyše dáva príležitosť získať v budúcnosti nemecké občianstvo.

Ako odísť pracovať do Nemecka
Ako odísť pracovať do Nemecka

Inštrukcie

Krok 1

Ak uvažujete o sezónnych prácach v Nemecku a máte 18 až 25 rokov, potom môžete ísť do Nemecka v rámci programu Au Pair. Podstatou tohto programu je, že mladý muž alebo dievča žije v nemeckej rodine, stará sa o deti a venuje sa aj ľahkým domácim prácam. To znamená jedlo v rodine, ako aj vreckové. Je to dobrý spôsob, ako zároveň získať skúsenosti zo života v zahraničí a zdokonaliť svoje znalosti nemeckého jazyka. Účastníkom tohto programu sa môžete stať prostredníctvom univerzít alebo firiem, ktoré sa zaoberajú umiestňovaním mladých ľudí na tieto pracovné miesta. Môžete sa pokúsiť získať prácu sami - prostredníctvom tejto stránk

Krok 2

V Nemecku si vážia vysoko kvalifikovaných odborníkov z celého sveta. Žiadaní sú najmä technici, IT špecialisti, zdravotnícki pracovníci. Aby mohol vysoko kvalifikovaný špecialista ísť pracovať do Nemecka, musí si najskôr nájsť vhodné voľné pracovné miesto na nemeckých stránkach hľadajúcich prácu. to https://www.arbeitsagentur.de, https://www.baauslandsvermittlung.de, https://www.arbeiten.de, https://www.europaserviceba.de a ďalšie. Môžete sa tiež obrátiť na personálnu agentúru, ktorá pracuje v zahraničí

Krok 3

Podľa nemeckého práva musí zahraničný špecialista najskôr získať pracovné povolenie v Nemecku. Získava sa za pomoci zamestnávateľa, t.j. toto sa stane, keď sa rozhodnete byť prijatý. Zamestnávateľ zasiela osobitnú žiadosť o možnosť prijatia cudzinca na miestny úrad práce a ak s tým súhlasí, zašle vám potvrdenie od tohto orgánu, aby ste mohli začať vybavovať vstupné doklady.

Krok 4

Uchádzač zvyčajne vyžaduje tieto dokumenty:

1. pracovná zmluva so zamestnávateľom;

2. osvedčenie od pracovnej agentúry;

3. diplom o ukončení štúdia na univerzite;

4. osvedčenie o registri trestov;

5. osvedčenie o rodinnom stave.

Dokumenty v ruskom jazyku musia byť preložené do nemčiny a ich preklad musí byť overený notárom. V závislosti od situácie môžu byť potrebné ďalšie dokumenty.

Krok 5

Po príchode do Nemecka si budete musieť prenajať dom a zaregistrovať sa v mieste bydliska na zvláštnych miestnych úradoch. Potom budete musieť vydať povolenie na pobyt predložením dokladu o povolení na pobyt a pracovnej zmluvy.

Odporúča: