Ako Môže Spoločnosť LLC Znížiť Zjednodušený Daňový Systém V Roku

Obsah:

Ako Môže Spoločnosť LLC Znížiť Zjednodušený Daňový Systém V Roku
Ako Môže Spoločnosť LLC Znížiť Zjednodušený Daňový Systém V Roku

Video: Ako Môže Spoločnosť LLC Znížiť Zjednodušený Daňový Systém V Roku

Video: Ako Môže Spoločnosť LLC Znížiť Zjednodušený Daňový Systém V Roku
Video: Ako vyplniť a podať daňové priznanie za rok 2018 elektronicky (online) 2024, Smieť
Anonim

Spoločnosti LLC, ktoré používajú STS so zdaniteľným príjmom, môžu znížiť výšku daní alebo preddavkov. Vďaka tomu môžu legálne znížiť daňové zaťaženie podnikateľov.

Ako môže spoločnosť LLC znížiť zjednodušený daňový systém v roku 2017
Ako môže spoločnosť LLC znížiť zjednodušený daňový systém v roku 2017

Nevyhnutné

  • - peniaze;
  • - výpočet prijatých výnosov za štvrťrok (rok);
  • - výpočet vyplatenej sumy poistných platieb.

Inštrukcie

Krok 1

Spočiatku musíte pochopiť, či má spoločnosť nárok na zníženie dane podľa zjednodušeného daňového systému. K tomu musí uplatniť STS-6% s objektom „príjem“. Podľa STS „príjem mínus výdavky“neexistuje právo na zníženie daňových platieb. Tieto spoločnosti môžu do výdavkov zahrnúť sumy zaplatené za poistenie a zamestnanecké výhody.

Krok 2

Legislatíva umožňuje spoločnosti LLC znížiť výšku daňových odpočtov, vrátane preddavkov, na poistné na dôchodkové poistenie (ktoré sa platí dôchodkovému fondu), sociálne poistenie (v FSS) a zdravotné poistenie (v FFOMS). Podľa nových pravidiel má zamestnávateľ tiež právo zohľadniť jeho výdavky na výplatu dávok pre dočasné zdravotné postihnutie, ako aj na odvody platené na základe zmlúv o dobrovoľnom poistení.

Krok 3

Na základe všetkých príjmov prijatých za štvrťrok LLC určuje základ dane a vypočítava platbu podľa zjednodušeného daňového systému. Aby ste to dosiahli, musí sa výnos vynásobiť 6% sadzbou. Zvláštnosťou tohto daňového režimu je, že sa neberú do úvahy výdavky.

Krok 4

Ďalej je potrebné vypočítať výšku všetkých platieb poistného vyplatených zamestnancom za štvrťrok. Za týmto účelom sa zhrnú platby FFOMS, dôchodkovým fondom Ruskej federácie a FSS, ako aj ďalšie odpočty, z ktorých je možné znížiť daň.

Krok 5

Teraz je potrebné z výšky prijatého preddavku odpočítať poistné. Je ale dôležité vziať do úvahy, že daň je možné znížiť najviac o 50%. Napríklad daň splatná za štvrťrok bola 150 000 rubľov, výška platieb do mimorozpočtových prostriedkov pre zamestnancov za rovnaké obdobie bola 200 000 rubľov. LLC môže znížiť zálohovú platbu iba o 50% - až 75 000 rubľov. Táto suma musí byť prevedená do rozpočtu.

Krok 6

Spoločnosti LLC, ktoré fungujú viac ako rok, môžu znížiť daň USN o sumu strát v predchádzajúcich rokoch. To platí iba pre LLC v zjednodušenom daňovom systéme s predmetom „príjem mínus výdavky“. LLC tiež môže zohľadniť preplatok na daniach, ktorý sa zistil pri vyrovnaní s daňou.

Odporúča: