Ako Vyplniť Vyhlásenie O Odpočítaní školného

Obsah:

Ako Vyplniť Vyhlásenie O Odpočítaní školného
Ako Vyplniť Vyhlásenie O Odpočítaní školného

Video: Ako Vyplniť Vyhlásenie O Odpočítaní školného

Video: Ako Vyplniť Vyhlásenie O Odpočítaní školného
Video: Ako vyplniť odpovedník? 2024, Marec
Anonim

Jednou zo zložiek úspešnej profesionálnej kariéry je školenie. Dobré vzdelanie sa, bohužiaľ, dá získať iba tak, že utratíte určité množstvo peňazí, ktoré si nemôže dovoliť každý. Na zníženie nákladov na vzdelávanie môžete využiť právo na sociálnu zrážku.

Ako vyplniť vyhlásenie o odpočítaní školného
Ako vyplniť vyhlásenie o odpočítaní školného

Inštrukcie

Krok 1

Málokto vie, že sociálny odpočet za vzdelávanie sa poskytuje nielen deťom, ale aj dospelým. Na dosiahnutie takýchto odpustkov stačí kontaktovať daňový úrad a vyplniť vyhlásenie. Budete tiež potrebovať výkaz príjmov a zodpovedajúci nárok na odpočet.

Krok 2

Podľa ruských zákonov môžete znížiť daň z príjmu, ktorá sa platí vo výške 13%. V takom prípade musíte podať príjem na daňovom úrade znížený o sumu, ktorú ste museli zaplatiť za vzdelávanie (vaše alebo vaše deti). Pamätajte, že to môžete urobiť až po zaplatení školného.

Krok 3

Začnite zbierať požadované dokumenty na začiatku školského roka. Môžete to urobiť sami. Ak chcete, obráťte sa na špecialistu, ktorý bude zastupovať vaše záujmy na daňovom úrade.

Krok 4

Ak chcete vyplniť vyhlásenie o odpočítaní školného, zadajte do tohto dokumentu nasledujúce informácie:

- DIČ daňového poplatníka (t. J. Vaše DIČ);

- celé meno daňovníka;

- dátum a miesto narodenia daňovníka;

- séria a číslo pasu daňovníka;

- dátum vydania pasu;

- kto vydal tento doklad;

- registračná adresa platiteľa dane.

Krok 5

Okrem vyhlásenia pripojte k balíku dokladov fotokópiu výkazu ziskov a strát (formulár 2-NDFL), kópiu potvrdenia o zaplatení školného, fotokópiu pasu, žiadosť v predpísanom formulári.

Krok 6

Všetky vyššie uvedené dokumenty odošlite na miestny daňový úrad.

Krok 7

Podľa štatistík väčšina občanov, ktorí podali vyhlásenie o odpočítaní dane, mohla vrátiť až 50-tisíc ruských rubľov dane z príjmu. V takom prípade môžete požiadať o vládnu pomoc na účely samovzdelávania alebo platby za vzdelávanie svojich detí, ktorých vek nepresahuje 24 rokov.

Odporúča: